Jingle Academy is gestart! 

De Jingle Academy, Nederlands eerste jingle opleiding, is van start gegaan. Bart ‘De van Gogh van de jingles’ verzorgt de colleges.

Jingles maken is meer dan muziek componeren/ produceren. Het is een ambacht dat zich in een nichemarkt begeeft. Een verregaande specialisatie binnen een vakgebied. Waar geen gerichte opleiding voor was. Wás… tot nu. Want nu kun je dit vak leren. Van iemand die een dikke 40 jaar kennis en ervaring met je wil delen. Leer de basisprincipes waarop het fenomeen jingle gebaseerd is. Hoe je een jingle maakt die én opvalt, én blijft hangen bij de luisteraars. En die – als het even kan – zo leuk gevonden wordt dat het bij wijze van spreken een regelrechte hit is.

Wat leer je?

Natuurlijk: uiteindelijk gaat het om het maken; het opnemen en mixen van muziek en zang. Maar je leert ook hoe je stap voor stap bouwt aan een heel jingle-pakket. Van vertalen van wensen en ideeën van jezelf of je klant in een productieplan. Inclusief planning en kostenplaatje, inschakelen van experts, auteursrechten en huren van faciliteiten. Hoe je communiceert met musici en zangers én met je klant.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Voor muzikale, gepassioneerde radiodieren, die een uniek vak willen leren en daar – buiten de sessies – veel tijd aan willen en kunnen besteden. Want: practise makes perfect!

Eerste opleiding voor jingles

Van Gogh: “Ik ben blij dat er eindelijk een opleiding voor het jingle-vak is. Aan animo is overigens geen gebrek. We hebben besloten elf deelnemers te selecteren voor de eerste editie van de Jingle Academy, aangezien we alle deelnemers persoonlijk willen begeleiden. De afgevallen kandidaten staan nu op een wachtlijst voor de tweede Jingle Academy.”