Skip links

Bart! De Van Gogh van de jingles

Het verhaal van Bart van Gogh is het verhaal van een halve eeuw radio in Nederland en ver daarbuiten. Van landpiraten en zeezenders, de omroepen en de commerciëlen die er kwamen. Radio is een drie-eenheid van muziek, presentatie en vormgeving.

MEER OVER HET BOEK

EEN LEVEN VOL RADIO

In het boek ‘Bart! De Van Gogh van de jingles’ (geschreven door journalist Jelle Boonstra) spreekt Van Gogh zich uit over het verleden en de toekomst van radio. Het boek vertelt niet alleen over het leven van Bart van Gogh, maar ook over de ontwikkeling van de piratenzenders, commerciële radio, jingles en digitale kanalen. In dit boek blikt Van Gogh terug en vooruit. Van Gogh begon veertig jaar geleden als radiomaker en groeide uit tot één van de meest bekende producers van jingles. Hij maakte onder meer jingles voor NOS Tour de France, TROS, Radio 2, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica.

Beleef nog meer via het E-Magazine

Bart van Gogh

Zeg radio en je zegt Bart van Gogh (1959). Bart ís radio. Voor Top Format, het belangrijkste audio- bedrijf van Nederland, de maker van jingles voor o.a. de TROS, Veronica, de AVRO, Sky, Radio 10. En voor honderden zenders in Duitsland, Denemarken, IJsland, Griekenland, tot Wit-Rusland toe. Je zingt ze allemaal mee, nog steeds. Net als muziek zitten de jingles in ons collectieve geheugen. Bart is de Mr. Jingle van Europa. Als dé stem van Sky Radio jaren zelf een vleesgeworden jingle. Hij bedacht beroemde reclamespots en was in vele ervan te horen, adviseerde radiostations en koos de muziek uit bij zenders: wat draai je wel, wat draai je niet, wat draai je soms.

Het verhaal van Bart van Gogh is het verhaal van een halve eeuw radio in Nederland en ver daarbuiten. Van landpiraten en zeezenders, de omroepen en de commerciëlen die er kwamen. Radio is een drie-eenheid van muziek, presentatie en vormgeving. De muziek en presentatie zijn uitputtend beschreven. De vormgeving nog nooit. Wat maakt jingles goed? Hoe breng je in drie seconden een boodschap over? Hoe kan het dat half Europa ze nog kent? Maak kennis met een bijzondere subcultuur. Met de makers, de zangers, de musici, de studio’s en de omroepbazen. Met de herinneringen van NOS-stem Hans Hogendoorn, Ferry Maat, Jeroen van Inkel, Govert van Brakel, Rob van Dam (Marc Jacobs), Rick van Velthuysen, Uunco Cerfontaine en al die anderen die van radio het allerleukste medium wisten te maken.

Anderen over Bart

Anderen over Bart

"Top Format? Voor mij was het bedrijf Bart Format. Bart was het hart van jingles..."

Tom Mulder, dj, programmaleider (1947-2020)

Bart van Gogh in de media

Wil jij het persbericht rondom de release van het boek ‘Bart! De Van Gogh van de jingles’ downloaden? Dat kan hier, gecomplimenteerd met deze foto’s van Bart zelf!

Interesse in een interview met Bart? Voor persaanvragen kan er contact opgenomen worden met Aaron Mirck: aaron@bureaumirck.nl

[NPO Radio 1] Bart! De Van Gogh van de jingles
[Radio.NL] Boek over radio- en jingle-expert Bart van Gogh
[Mega Media] Bart! De Van Gogh van de jingles + online programma op 18 november
[Volgspot NPO Radio 5] Auteur Jelle Boonstra over het boek
[Jingleweb] Boek over jinglemaker Bart van Gogh op komst
[Broadcast Magazine] Top Format brengt online talkshow Een leven vol radio
[Mediapages] Nieuw: boek over Bart van Gogh

Online talkshow
'Een Leven Vol Radio'

🍪 This website uses cookies to improve your web experience.